מגיפת הקורונה עלולה להשפיע על כל אחד ואחת מאיתנו. עם כל החשיבות הבריאותית של הקורונה והסכנות המוחשיות שהיא טומנת בחובה, רבים יטענו שההשפעה האמיתית היא זו הכלכלית. כמה חודשים לאחר תחילת משבר הקורונה, בישראל יש למעלה ממיליון מובטלים – ונראה שהמספר הזה עלול רק לגדול.
העובדה שפיטורין מהעבודה או הוצאה לחל”ת (ממושך יותר או פחות) הם מנת חלקם של רבים כיום, לא תעודד קרוב לוודאי את האנשים החווים זאת בצורה ישירה. אז מה הם יכולים לעשות על מנת להתמודד עם הפיטורין, או אפילו להתייחס אליהם כנקודת מעבר לשינוי חיובי בחיים?
בתנועה, לא כדאי לעמוד במקום
ייתכן מאוד שהמאמצים המחודשים בחיפוש העבודה ישכיחו את המאורע הלא נעים של עצם הפיטורין. זו גם תקופה אידיאלית לבצע חשבון נפש ולנסות לראות האם השינוי הזה, בסופו של דבר, יוכל להיות לטובה. כך למשל אפשר לנתח את העבודה במקום ממנו פוטרנו, להגדיל את יתרונותיה וגם את החסרונות והקשיים שאפיינו אותה. למרות שכיום המשק הישראלי כולו במצב בעייתי, בתחומים רבים כן ניתן למצוא משרות מתגלמות אשר מחפשות כוח אדם איכותי עבורן.
מהן ההשלכות של פיטורין?
כיצד NLP יכול לסייע?
טיפולי NLP יכולים להיכנס לתמונה בנקודה הזו בדיוק, להשתלב בשגרה החדשה של האדם לאחר הפיטורין ולעיתים גם ללוות אותו גם לאחר מציאת העבודה. קצרה היריעה מלתאר כאן באריכות על האופן הספציפי בו שיטת NLP עשויה לטפל באדם שחווה פיטורין, מה גם שהמאפיינים האישיים של האדם, הנסיבות הספציפיות של הפיטורין וגורמים אחרים צפויים להיכנס לתוכנית הטיפולים ולהשפיע עליה.
השיטה עשויה בהמשך לכך להציע תחליפים לערך שהאדם קיבל דרך מקום העבודה הקודם שלו. דוגמה מובהקת לכך היא תחושת השייכות, אותה באמצעות NLP ניתן לשאוף להשיג בדרכים אחרות, או אפילו באופן פנימי. זהו תהליך לא פשוט, לעיתים כזה הדורש שבועות או חודשים של עבודה, אבל בכוחו להביא לשינוי חיובי שילווה את האדם גם באפיקים אחרים של חייו.
ניתן ולעיתים אף מומלץ לשלב את טיפולי ה-NLP עם טיפולים אחרים שעשויים לסייע לאדם הניצב במצב שלאחר פיטורין, דוגמת ייעוץ אישי, דמיון מודרך וכן הלאה.
Introducing Neuro-Linguistic Programming – NLPresearch
Neuro-linguistic programming, volume I : the study of the structure of subjective experience
NLP Phobia, Trauma and PTSD Treatment
רעש במקום העבודה – חובות המעביד להגבלת הרעש בסביבת העבודה
נפגע עבודה? שלבי ההליך והטפסים להגשת תביעה לדמי פגיעה קצבת אובדן כושר עבודה